Az én történetem

Józsa Balázs vagyok. Pszichológus, pár- és családterapeuta.

 

 

Egy elektornikai szakközépiskolába jártam, és gyengeáramű műszerésznek tanultam, amikor testvérem történeteinek hatására eldöntöttem, hogy pszichológus leszek. Nem volt egyszerű. Először programozó matematikát tanultam, majd később pszichológát. Reál beállítottságúként nagyon érdekelt a kísérleti pszichológia és az eredmények megértését segítő statisztika. Később rátaláltam saját témámra: a számítógépes játékok pszichológiai hatásainak vizsgálatára.

 

Tanulmányaimat a Debreceni Egyetemen végeztem, itt végeztem el a PhD képzést is ösztöndíjasként. Végzettségem szerint pszichológus tanár is vagyok, és nagyon szeretek tanítani, átadni a tudást másoknak, akik majd azt egyedi módon építik be saját magukba. 

 

Sokat dolgoztam gyermekekkel. Voltam osztályos pszichológus onkológiai és daganatos betegségben szenvedő gyerekek mellett, dolgoztam 2 évig iskolapszichológusként Budapest 7 gimnáziumában. 2003-2007 között a Bátor Táborban tevékenykedtem kezdetben mint önkéntes, később középvezető, majd táborvezető-helyettesként. Aki teheti mindenképpen mejen el egyszer oda önkéntesnek. Csodálatos érzés 70 emberrel együtt összhangban dolgozni azért, hogy a gyerekeknek egy életre felejthetetlen élményt nyújtsanak. Tanítottam pszichológiát tanítóknak Nyíregyházán és tartottam tréninget orvostanhallgatóknak. Most egy Nevelési Tanácsadóban dolgozom, ahol főképp iskolás és óvods gyermekeknek segítek nehézségeik, problémáik megoldásában.

 

2004-ben alapfokú autogén tréneri, míg 2013-ban pár- és családterápiás végzettséget szereztem.

Nagyon szertem a családterápiát annak rendszerszemlélete miatt. Nem azt keresi, hogy ki-hol rontotta el a dolgot, hanem azt próbálja megérteni, hogy miért úgy hatnak egymásra a párok, vagy családok tagjai, hogy az elviselhetetlenné válik egy idő után. Ennek a szemléletnek a megszeretésében sokat köszönhetek dr. Balogh Klárának és Dr. Rátay Csabának. Jelen pillanatban a Családi Szolgálatok Ligája Alapítványnál rendszeresen tartok pár- és családterápiát, valamint aktív résztvevője vagyok ennek az inspirálóan sokféle közösségnek.

 

To play, press and hold the enter key. To stop, release the enter key.

press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom