top of page

Az én történetem

Józsa Balázs vagyok. Pszichológus, pár- és családterapeuta.

 

 

Egy elektornikai szakközépiskolába jártam, és gyengeáramű műszerésznek tanultam, amikor testvérem történeteinek hatására eldöntöttem, hogy pszichológus leszek. Nem volt egyszerű. Először programozó matematikát tanultam, majd később pszichológát. Reál beállítottságúként nagyon érdekelt a kísérleti pszichológia és az eredmények megértését segítő statisztika. Később rátaláltam saját témámra: a számítógépes játékok pszichológiai hatásainak vizsgálatára.

 

Tanulmányaimat a Debreceni Egyetemen végeztem, itt végeztem el a PhD képzést is ösztöndíjasként. Végzettségem szerint pszichológus tanár is vagyok, és nagyon szeretek tanítani, átadni a tudást másoknak, akik majd azt egyedi módon építik be saját magukba. 

 

Sokat dolgoztam gyermekekkel. Voltam osztályos pszichológus onkológiai és daganatos betegségben szenvedő gyerekek mellett, dolgoztam 2 évig iskolapszichológusként Budapest 7 gimnáziumában. 2003-2007 között a Bátor Táborban tevékenykedtem kezdetben mint önkéntes, később középvezető, majd táborvezető-helyettesként. Aki teheti mindenképpen mejen el egyszer oda önkéntesnek. Csodálatos érzés 70 emberrel együtt összhangban dolgozni azért, hogy a gyerekeknek egy életre felejthetetlen élményt nyújtsanak. Tanítottam pszichológiát tanítóknak Nyíregyházán és tartottam tréninget orvostanhallgatóknak. Most egy Nevelési Tanácsadóban dolgozom, ahol főképp iskolás és óvods gyermekeknek segítek nehézségeik, problémáik megoldásában.

 

2004-ben alapfokú autogén tréneri, míg 2013-ban pár- és családterápiás végzettséget szereztem.

Nagyon szertem a családterápiát annak rendszerszemlélete miatt. Nem azt keresi, hogy ki-hol rontotta el a dolgot, hanem azt próbálja megérteni, hogy miért úgy hatnak egymásra a párok, vagy családok tagjai, hogy az elviselhetetlenné válik egy idő után. Ennek a szemléletnek a megszeretésében sokat köszönhetek dr. Balogh Klárának és Dr. Rátay Csabának. Jelen pillanatban a Családi Szolgálatok Ligája Alapítványnál rendszeresen tartok pár- és családterápiát, valamint aktív résztvevője vagyok ennek az inspirálóan sokféle közösségnek.

 

bottom of page