top of page

Szolgáltatások

Az alábbiakban azokat a különböző szolgáltásaimat mutatom be, amelyeket rendszeresen szoktam alkalmazni munkámban. Azt gondolom fontos, hogy a segítséget kérők tudjanak pár fontos dolgot arról, amelyet igénybe szeretnének venni. Éppen ezért pár szóban ismertetem őket az alábbiakban. Ha bármi kérdése lenne ezekkel kapcsolatban, bátran vegye fel velem a kapcsolatot.

Pár- és családterápia

 

 

A rendszerszemléletű pár- és családterápia abban nyújt segítséget a problémákkal küzdő pároknak, családoknak, hogy megértsék, hogyan hatnak egymásra, a többiekkel való együttműködésük miképpen vezetett oda, hogy végül komoly nehézségekkel kell megküzdeniük. Az egyéni élettapasztalataik, képességeik, saját születési családuk tagjai közötti kapcsolatok mind befolyásolják ezt, és kihatássla vannak jelen pár- és családi kapcsolataikra is.

A teárpi ezen formája minden párnak és családnak ajánlott, függetlenül a probléma fajtájától,  komolyságától, fennállásának idejétől.

Érdemes tudni azt, hogy a családteárpiát 2 hetente szoktuk tartani, és egy ülés időtartama 90 perc. Jellemző még az rá, hogy rendszerint otthoni gyakorló feladatokat kapnak a tagok, amik támogatják a létrejött változásokat és segítenek újabbak létrejöttében.

Autogén tréning

 

Az autogén tréning - vagy más néven relaxáció - a szorongások feloldásában segítő módszer. Alapja a test és a lélek közötti kapcsolat, amelyen keresztül az egyikben létrejött változások a másikban is változásokat idéz elő. A fizikai ellazulás hatására ugyanis erősödik a lélek önszabályozó működése, amely segít leküzdeni a szorongásokat, hagyja kifutni gondolatainkat. Ennek hatásaként lelki megnyugvás, megújulás és testi felfrissülés is egyszerre érhető el.

 

Az autogén tréning tartható egyéni és csoportos foglalkozásonkként, és van gyermekek részére tartható verziója is. Időtartama a bevezető beszélgetést követően 13 hét, amikor a relaxáció egyes szakaszait gyakoroljuk be. Ez az otthoni gyakorlások következtében egyre rutinszerűbbé válik, mígnem egyészen könnyen képessé válik az ember arra, hogy gyorsan relaxált állapotba tudjon kerülni ezáltal gyorsan újra fel tudjon töltődni.

Egyéni konzultáció

 

Az egyéni konzultációt bárki igénybe veheti, aki bármilyen problémával küzd. Az egyéni tanácsadás nemcsak életvezetési, vagy személyes problémák esetében ajánlott, de gyermekekkel kapcsolatos, vagy nevelési, szülői nehézségekkel kapcsoaltos problémák esetén is. Rendszerint 50 perc szokott lenni egy konzultáció időtartama és általában 3-4 alkalomra van szükség ahhoz, hogy szakemberként kellő rálátásunk legyen egy problémára. Ezt követi a közös cél megfogalmazása, és a konzultációk számát magába foglaló jövőbeli együttműködés megbeszélése.

bottom of page